Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καπουτσίνο ζεστό με αφρόγαλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ποτά / Ροφήματα

 

kapoutsino-zesto-me-afrogala

Εκτέλεση

  1. Ο κλασσικός ιταλικός καπουτσίνο αποτελείται από 1/3 εσπρέσο, 1/3 καυτό γάλα και 1/3 αφρόγαλα.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε το μισό σε αφρόγαλα.
  3. Βάζουμε το εσπρέσο σε μεγάλες κούπες, προσθέτουμε το καυτό γάλα και από πάνω ρίχνουμε το αφρόγαλα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και σερβίρουμε τον καφέ με τη ζάχαρη ξεχωριστά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 2 μερίδες:

 

  • 100 ml φρέσκο εσπρέσο
  • 200 ml γάλα
  • κακάο σκόνη για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη κατά προτίμηση
Tips: Το καλύτερο αφρόγαλα γίνεται φυσικά με το ειδικό εξάρτημα πίεσης της μηχανής του εσπρέσο. Όμως ωραίο αφρόγαλα φτιάχνουμε και με το μιξεράκι χειρός του φραπέ, αλλά και με το έμβολο με τη σίτα της χειροκίνητης καφετιέρας του «αμερικάνικου» καφέ. Για κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προσθέστε 11 θερμίδες στο σύνολο των διατροφικών στοιχείων. Συνταγή για τέλειο καπουτσίνο ζεστό με αφρόγαλα, πως φτιάχνεται με ή χωρίς μηχανή στο σπίτι.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 152 γρ.
Ενέργεια 68 kcal
Πρωτεΐνες 23 γρ.
Υδατάνθρακες 6 γρ.
Λιπαρά 4 γρ.
Χοληστερίνη 14 mg
Νάτριο 49 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ