Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλτσα πίτσας ιταλική (πιτσαϊόλα)

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σάλτσες / Μαρινάδες

 

saltsa-pitsas-italiki-pitsaiola

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο, ρηχό τηγάνι, βάζετε το λάδι να κάψει (το γουόκ είναι ιδανικό).
  2. Προσθέτετε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη δάφνη, τις ντομάτες, καθώς και το χυμό που κρατήσατε (στην περίπτωση που χρησιμοποιήσατε ντοματάκια κονσέρβας). Αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5-8 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να δέσει και να γυαλίσει. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Περνάτε τη σάλτσα από το μύλο για να απομακρυνθούν τα σπόρια και οι φλούδες.
  4. Μπορείτε να βάλετε τη σάλτσα ξανά στο τηγάνι για να μειωθεί ακόμα περισσότερο ή ρίχνετε στο κέντρο της ζύμης και την απλώνετε κυκλικά με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 26 μερίδες (400ml):

 

  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη τριμμένη
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γρ. (στραγγισμένα, κρατάτε το χυμό) ή 800 γρ φρέσκες ντομάτες κομμένες στη μέση και χωρίς πυρήνα
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tips: Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ή/ και 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Πρόκειται για ένα βασικό συστατικό της πίτσας που της χαρίζει τη χαρακτηριστική της γεύση. Είναι μια σπεσιαλιτέ της Νάπολης, ωστόσο είναι δημοφιλής σε όλη την Ιταλία. Συνταγή σάλτσα πίτσας ιταλική (πιτσαϊόλα), με φρέσκια ντομάτα, απλή και εύκολη. Ιδανική για βάση πίτσας.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 15 γρ.
Ενέργεια 45 kcal
Πρωτεΐνες 0,3 γρ.
Υδατάνθρακες 1,6 γρ.
Λιπαρά 4,2 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 55 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης