Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπρουσκέτα με κοτόπουλο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σάντουιτς-τοστ

 

brousketa me kotopoulo

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Τα περιχύνουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε αντικολιτικό τηγάνι ή σε ατμομάγειρα και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  4. Όση ώρα μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, πλένουμε καλά τα φύλλα της ρόκας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  5. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα πινέλο και αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με ελάχιστο ελαιόλαδο και  αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10-12΄ στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν.
  6. Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 2 κουταλιές από τη σάλτσα με βασιλικό και προσθέτουμε από πάνω τη ρόκα κομμένη και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα τις μπρουσκέτες και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 2 φιλέτα (400γρ.) από στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μακρόστενες φέτες από χωριάτικο ψωμί
  • 8 κουταλιές σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα ρόκας
  • Λίγο αρωματικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips: Αντί για χωριάτικο ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύσπορο ψωμί. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες κανονικού πάχους και, αν είναι φραντζόλα, τις κόβουμε διαγωνίως για να βγουν πιο μεγάλες. Τραγανή μπρουσκέτα με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 180 γρ.
Ενέργεια 393 kcal
Πρωτεΐνες 30 γρ.
Υδατάνθρακες 22,2 γρ.
Λιπαρά 20,5 γρ.
Χοληστερίνη 69 mg
Νάτριο 603 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ