Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο σούπα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σούπες

 

giouvarlakia avgolemono soypa

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι καλά πλυμένο 3-4 φορές, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ασπράδι, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  3. Μετά σκεπάζουμε τα γιουβαρλάκια με το ζωμό ή βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
  4. Προσθέτουμε το καρότο, τη πατάτα και το ψιλοκομμένο σέλινο.
  5. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
  6. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 5 μερίδες:

 

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
  • 5 κουτ. σούπας (70 γρ.) ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή νερό
  • 40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips: Εάν θέλετε να δέσετε τη σάλτσα παραπάνω, ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ με 3 κουταλιές κρύο νερό,  ρίχνετε το μείγμα στη ζεστή σάλτσα και αφήνετε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Συνταγή γιουβαρλάκια αυγολέμονο σούπα με 435 θερμίδες ανά μερίδα, με καρότο, εύκολα και γευστικότατα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 380 γρ.
Ενέργεια 435 kcal
Πρωτεΐνες 32 γρ.
Υδατάνθρακες 16,4 γρ.
Λιπαρά 26,8 γρ.
Χοληστερίνη 134 mg
Νάτριο 712 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης