Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακαβιά σούπα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σούπες

 

kakavia soypa

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε τα λαχανικά και περνάμε από τον τρίφτη μια πατάτα και ένα κρεμμύδι.
  2. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα τριμμένα λαχανικά, τα σοτάρουμε ελάχιστα και τα σβήνουμε με νερό.
  3. Ωστόσο έχουμε κόψει τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις (μια στρώση πατάτες-μια κρεμμύδια) και στην πάνω μεριά βάζουμε το ψάρι. Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να μη σκεπάζει το ψάρι και ρίχνουμε και το αλάτι.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κακαβιά να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Αφού ψηθούν ψάρι και πατάτες (20 λεπτά περίπου), ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε το φαγητό για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και έπειτα το αποσύρουμε.
  6. Σερβίρουμε ζεστή προσεκτικά σε βαθιά πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1 κιλό διάφορα ψάρια (μπακαλιάρος, ροφός, στείρα, σκορπίδι, πέρκα κ.ά.)
  • ½  κιλό πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 καρότα
  • ½  ποτήρι νερού λεμόνι
  • ½  φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½  πρέζα αλάτι
  • ½  πρέζα πιπέρι

Tips: Μπορείτε να σερβίρετε τα ψάρια χωριστά από τη σούπα. Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για κακαβιά σούπα. Η κακαβιά είναι μια ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή ψαρόσουπας των νησιών.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 320 γρ.
Ενέργεια 439 kcal
Πρωτεΐνες 34,2 γρ.
Υδατάνθρακες 19 γρ.
Λιπαρά 25,2 γρ.
Χοληστερίνη 107 mg
Νάτριο 261 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ