Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατατόσουπα Ιταλική

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σούπες

 

patatosoupa italiki

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το σέλινο το κόβουμε κι αυτό σε φέτες.
  2. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με τις πατάτες. Προσθέτουμε το σέλινο και το φασκόμηλο και σοτάρουμε μαζί για λίγο. Προσθέτουμε στο σύνολο το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  3. Χαράζουμε τις ντομάτες χιαστί, τις περιχύνουμε με βραστό νερό, βγάζουμε τη φλούδα και τις κόβουμε στα οχτώ. Νοστιμίζουμε τη σούπα με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ζεσταίνουμε για λίγο. Σερβίρουμε τη σούπα αφού ρίξουμε από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 3 κοτσάνια σέλινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο φασκόμηλο
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 300 γρ. ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Tips: Αυτή η σούπα ταιριάζει και με μάραθο. Αντικαταστήστε απλώς το σέλινο με μια μαραθόριζα κομμένη σε κύβους. Εύκολη και ελαφριά συνταγή για πατατόσουπα Ιταλική με σέλινο και ντομάτα. Τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά αναφέρονται σε καθαρό στραγγισμένο βάρος.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 190 γρ.
Ενέργεια 181 kcal
Πρωτεΐνες 6,1 γρ.
Υδατάνθρακες 23,5 γρ.
Λιπαρά 7 γρ.
Χοληστερίνη 6 mg
Νάτριο 590 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ