Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψαρόσουπα μεσογειακή

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σούπες

 

psarosoupa mesogeiaki

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φιλέτο σε μπουκιές και τις αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο 8 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύετε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να μαλακώσει η ντομάτα. Προσθέτετε το αγγουράκι τουρσί και τη μισή ποσότητα κάππαρης και ελιάς, και ανακατεύετε καλά.
  3. Ρίχνετε το ψάρι, το ζωμό, το κρασί το φύλλο δάφνης και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει βράση σε μεσαία φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10-12 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτεί το ψάρι. Προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό, την υπόλοιπη κάππαρη και τις υπόλοιπες ελιές, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 5 μερίδες:

 

  • 1 κιλό φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού, ξεκοκαλισμένο και χωρίς την πέτσα
  • 60 ml (¼ φλιτζ.) ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 6 κουτ. σούπας αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 750 ml (3 φλιτζ.) ζωμό ψαριού
  • 250 ml (1 φλιτζ.) λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 15 γρ. (¼ φλιτζ.) φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. (1 φλιτζ.) μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Tips: Εάν προτιμήσετε ψάρια, όπως ο ροφός και η σφυρίδα, χρειάζονται περισσότερη ώρα βράσιμο αλλά αφήνουν περισσότερο ζωμό. Συνταγή ψαρόσουπα μεσογειακή με 339 θερμίδες ανά μερίδα. Η παρακάτω μερίδα υπολογίζεται σε στραγγισμένη ποσότητα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 350 γρ.
Ενέργεια 339 kcal
Πρωτεΐνες 41 γρ.
Υδατάνθρακες 10,1 γρ.
Λιπαρά 15 γρ.
Χοληστερίνη 94 mg
Νάτριο 378 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης