Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούπα με φάβα και μοσχαράκι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σούπες

 

soypa-me-fava-kai-mosxaraki

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και το παστινάκη.
  2. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτετε τη φάβα, το θυμάρι, το μοσχαράκι, το αλατοπίπερο και 2 λίτρα (8 φλιτζάνια) νερό.
  4. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση, σε χαμηλή φωτιά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 2 ½ ώρες, ώσπου να μαλακώσει πολύ το κρέας και η φάβα.
  5. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και μόλις είναι έτοιμο σερβίρετε.
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • ½ κουταλιά τη σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε κομματάκια
  • ½ παστινάκι (ελαφόβοσκο), κομμένο σε κύβους
  • ¾ φλιτζάνι (160 γρ.) φάβα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • 400 γρ. μοσχαράκι άπαχο κομμένο σε κομμάτια
Το παστινάκι ή ελαφόβοσκο είναι χειμερινό λαχανικό, με σχήμα παρόμοιο με του καρότου και χρώμα μπεζ. Η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη και γλυκιά (ειδικά όταν είναι ώριμο και μαγειρεμένο) και έχει βουτυρώδη υφή στο στόμα.  Οι βλαστοί τρώγονται ως σαλάτα και η γογγυλώδης ρίζα του μαγειρευτή, συνήθως σε σούπα ή σε πουρέ. Επιλέξτε μικρά ή μεσαίου μεγέθους λαχανικά του είδους και αποφύγετε τα μεγάλα. Πλένεται και καθαρίζεται όπως ένα καρότο.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 550 γρ.
Ενέργεια 336 kcal
Πρωτεΐνες 39,5 γρ.
Υδατάνθρακες 26,3 γρ.
Λιπαρά 8 γρ.
Χοληστερίνη 102 mg
Νάτριο 393 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ