Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελιτζάνες ογκρατέν στο φούρνο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Vegan-Χορτοφαγία

 

melitzanes ogkraten sto foyrno

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ταμπονάρουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, πάχους περίπου ½ εκ. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να τραβήξουν.
  2. Στη συνέχεια τα καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στον αέρα 160 °C). Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια. Πλένουμε τα μυρωδικά, τα τινάζουμε να στραγγίσουν και τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες και τις πολτοποιούμε με τη ράβδο του μπλέντερ. Ανακατεύουμε τον φρέσκο τοματοπολτό με τα μυρωδικά.
  4. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το μπολ, τις ξεπλένουμε και τις ταμπονάρουμε. Τις κυλάμε στο αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  5. Αλείφουμε με λάδι ένα πυρέξ και το στρώνουμε εναλλάξ με φέτες μελιτζάνας, φρέσκο τοματοπολτό και μοτσαρέλα.
  6. Τέλος, καλύπτουμε με τον υπόλοιπο τοματοπολτό και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 5 μερίδες:

 

  • 800 γρ. μέτριες μελιτζάνες
  • 300 γρ. μοτσαρέλα light
  • ½ ματσάκι ρίγανη
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 500 γρ. τομάτες (κονσέρβα)
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο, για το σκεύος

Tips: Εάν επιθυμείτε μπορείτε να καλύψετε το ογκρατέν με ροδέλες ντομάτας. Συνταγή μελιτζάνες ογκρατέν στο φούρνο εύκολο με τυριά, ντομάτα, βασιλικό και χωρίς μπεσαμέλ.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 390 γρ.
Ενέργεια 515 kcal
Πρωτεΐνες 26 γρ.
Υδατάνθρακες 48,1 γρ.
Λιπαρά 24,3 γρ.
Χοληστερίνη 46 mg
Νάτριο 861 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης