Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομπόστα μήλο και αχλάδι για μωρό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Βρεφικές/Παιδικές

 

komposta-milo-kai-axladi-gia-moro

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε το μήλο και το αχλάδι. Το κόβουμε σε φέτες, αφαιρώντας τα σκληρά τμήματα της καρδιάς, καθώς και τα κουκούτσια.
  2. Βράζουμε το μήλο και το αχλάδι με το νερό σ' ένα κατσαρολάκι για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Στα μισά της βράσης ρίχνουμε ελάχιστη κανέλα σκόνη (ανακατεύοντας).
  4. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το περνάμε από το μίξερ.
 Υλικά για 1 μερίδα:
  • 50 γρ. μήλο
  • 1 μικρό ζουμερό αχλάδι
  • 1 πρεζούλα κανέλα    
  • 4-5 κουταλιές της σούπας νερό
Tips: Αποθηκεύστε την κρέμα που θα περισσέψει σε ένα αεροστεγές δοχείο, αλλά μην το διατηρείτε στο ψυγείο πάνω από δύο ημέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μητρικό γάλα ή φόρμουλα αντί για νερό. Εύκολη συνταγή κομπόστα μήλο και αχλάδι για μωρό χωρίς ζάχαρη.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 220 γρ.
Ενέργεια 81 kcal
Πρωτεΐνες 0 γρ.
Υδατάνθρακες 21 γρ.
Λιπαρά 0 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 1 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ