Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά φριτάτα με κολοκυθάκια και ρικότα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Βρεφικές/Παιδικές

 

mikra-fritata-me-kolokythakia-kai-rikota1

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Παίρνουμε έναν ειδικό δίσκο με 12- θέσεις για μάφινς και τις λαδώνουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 8 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αβγά με το τυρί, το γάλα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 25 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξουμε σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα.
  7. Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζουμε από το δίσκο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα όπου τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί ρικότα (ricotta)
  • 1/3 φλιτζανιού πλήρες γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

Tips: Μπορείτε να συμπληρώσετε με λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως βρασμένο μπρόκολο ή σπαράγγια κ.α. και να γευτείτε μαζί με τα παιδιά σας υπέροχα μικρά φριτάτα με κολοκυθάκια και ρικότα. Ιδανικά για παιδικό πάρτυ και σνακ για το σχολείο!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 220 γρ.
Ενέργεια 275 kcal
Πρωτεΐνες 19,5 γρ.
Υδατάνθρακες 6 γρ.
Λιπαρά 19,2 γρ.
Χοληστερίνη 408 mg
Νάτριο 782 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ