myDiatrofi



Μπάμπης Κουντούρης

Εμφάνιση Χάρτη

Επαφή

Μπάμπης Κουντούρης

Chef

Διεύθυνση:
Ηράκλειο Νέα Αλικαρνασσός 71601 Ελλάδα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άλλες πληροφορίες:

Βιογραφικό

Ο Μπάμπης Κουντούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (chef) στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η πρακτική του άσκηση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική κουζίνα του Porto Sani Village Χαλκιδικής 5 Star Luxury Hotel.

Μετά την αποφοίτησή του, το 2006 εργάστηκε στο Porto Sani Village Χαλκιδικής 5 Star Luxury Hotel ως Γ’ μάγειρας στο "Α la carte gourmet restaurant" Byblos με καθήκοντα ζεστής κουζίνας (Εστιατόριο βραβευμένο με χρυσό σκούφο 2006 με Chef Alen Parodi & Δημήτρη Δημητριάδη).

Το 2007 εργάστηκε ως Γ’ μάγειρας στην προετοιμασία και παραγωγή παραδοσιακής Ιταλικής κουζίνας στο Ιταλικό Εστιατόριο , La Pasteria, στην Αθήνα.

Και από τον Απρίλιο του 2007 έως το Οκτώβριο του 2007 εργάστηκε ως Γ’ μάγειρας, το 2008 και το 2010 ως Β’ μάγειρας, το 2011 εργάστηκε ως Α’ μάγειρας και από τον Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα εργάζεται ως Sous Chef ξενοδοχείου με καθήκοντα ζεστής κουζίνας & διακόσμηση πιάτων στο εστιατόριο και συντέλεσε στη δημιουργία νέων Menu και κάρτας του ΄΄Old Mill΄΄ με μεσογειακή δημιουργική κουζίνα του Elounda Mare (Relais-Chateaux) 5 Star Hotel de luxe, Κρήτηςμε βραβείο Χρυσού Σκούφου 2012 & 2013 και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2012 & 2013.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008 εργάστηκε ως Demi chef de Partie στο εστιατόριο γαστρονομίας (Relais Gourmand) με 3 αστέριαMichelin και ’’Grandes Tables du Monte’’ με τον chef Phillip Chevrier στο Domaine de Chateauvieux (Relais-Chateaux) Γενέυη, Ελβετία.

Από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2009 εργάστηκε ως υπεύθυνος κουζίνας ενώ παράλληλα συντέλεσε στη δημιουργία και εκτέλεση νέων Menu και κάρτας στο εστιατόριο Θαλασσινών 7 Θάλασσες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στη συνέχεια αποχώρησε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Τον Ιανουάριο του 2010 εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο εστιατόριο γαστρονομίας (Relais Gourmand) με 2 αστέρια‘’Michelin” και ’’Grandes Tables du Monte’’ στο Antica Osteria del Ponte (Relais-Chateaux) Μιλάνο, Ιταλία.

Τον Φεβρουάριο του 2010 σε συνεργασία με τον Chef του ξενοδοχείου Elounda Mare πραγματοποίησαν ελληνικές βραδιές στο Quirinale Roma, Luxury 4 star hotel, Ρώμη, Ιταλία.

Από το Νοέμβριο του 2010 έως και τον Μάρτιο του 2011 εργάστηκε ως υπεύθυνος κουζίνας στο εστιατόριο με παραδοσιακή κρητική κουζίνα “Η Κρητική Γή” στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τον Μάρτιο έως και τον Απρίλιο του 2011 σε συνεργασία με τους 2 Chef της εταιρίας Ελούντα Α.Ε. πραγματοποίησαν Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομία με αποτέλεσμα την διαφήμιση της ελληνικής κουζίνας στο Royal Plaza Montreux 5 star Hotel & Eden Palace au Lac 4 star hotel, Μοντρέ, Ελβετία.

MasterChef

Από τον Μάρτιο έως και τον Απρίλιο του 2012 εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο εστιατόριο - ξενοδοχείο γαστρονομίας (Relais Gourmand), γαλλικής κουζίνας με τον βραβευμένο Chef Phillip Chevrier με 3 αστέρια‘’Michelin” και ’’Grandes Tables du Monte’’ στο Domaine de Chateauvieux (Relais-Chateaux) Γενέυη, Ελβετία.

Κατέχει επιπλέον εμπειρίες από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που είναι και οικογενειακή επιχείρηση Zucchero Pastry Shop , Ηράκλειο, Κρήτης και από το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας (Αθήνα 2006: Κατηγορία: Ελληνικό Παραδοσιακό Menu. & Αθήνα 2006: Κατηγορία: Ζεστό επιδόρπιο εστιατορίου).

Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Self Management» Αθήνα 2006 και «Κοπή & γευσιγνωσία γαλλικών τυριών από την εταιρία Sopexa» Αθήνα 2006

Άρθρα του Μπάμπη Κουντούρη

Φόρμα Επαφής