myDiatrofiΤίνα Αντωνίου

Εμφάνιση Χάρτη

Επαφή

Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διεύθυνση:
Αγίας Τριάδος 70 Αττική Παιανία 19002 Ελλάδα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 210 6028402

Κινητό: +30697 68 62 519

Άλλες πληροφορίες:

Βιογραφικό

Η Σταματίνα Π. Αντωνίου, είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2002-2006). Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της (4 έτη), κατείχε τιμητικό τίτλο και χρηματική υποτροφία.

Η πτυχιακή της διατριβή, είχε ως αντικείμενο την Κατανάλωση Ενδιάμεσων Γευμάτων Παιδιών Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε σχολεία της Ανατ. Αττικής, σε ότι αφορά τη διεξαγωγή σημαντικότατων στοιχείων σχετικά με τον τρόπο διατροφής παιδιών, γονιών καθώς και παραγόντων που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες κυρίως των νεαρών παίδων.

Σημαντικότατη εμπειρία κατά τη πρακτική της άσκηση, σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο όπου κατάφερε να αποκομίσει εμπειρία σε θέματα υγιεινής διατροφής, παχυσαρκίας, διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία, κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού καθώς επίσης και συμβουλές διατροφής σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στην εκπόνηση διαιτολογίων πάνω σε φυσιολογικές (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εφηβεία , άθληση) και σε παθολογικές καταστάσεις (παχυσαρκία, διαβήτης, διαταραχές μεταβολικές και ορμονικές) υπερλιπιδαιμικές καταστάσεις, καταστάσεις αναιμίας , οστεοπόρωση , καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση , κλινικά περιστατικά, κλπ), καθώς επίσης και εργασιών όπως Διατροφή και Αθλητισμός , φαρμακευτική θεραπεία παχυσαρκίας , Μαζική παραγωγή Τροφίμων κλπ.

Αποτελεί :

 

1


Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχν. Διατροφής από το 2006.

2

Μέλος των επιστημονικών ομάδων Διατροφή & Mediδιατροφή, καθώς επίσης και συγγραφικό μέλος του περιοδικού « Διατροφή- Health & Wellness».

3


Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (Ε.Δ.ΔΕ) από τον Νοέμβριο του 2009.

4


Μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε)

5


Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π)

6


Μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας

 

Ενεργή σε παρακολουθήσεις συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων σε Αθήνα και περιφέρεια. Συνεχείς επισκέψεις και ενημερώσεις σε παιδικούς ιδιωτικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, μιλώντας για τη διατροφή μικρών παιδιών, τη σημαντικότητα των γευμάτων, τον ρόλο της άσκησης καθώς και επιμέρους θέματα σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί, που αφορά τη σωστή υγεία και ευεξία.

Πρόσφατο επιστημονικό της γεγονός, η διοργάνωση ημερίδας, σε συνεργασία με Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών, που είχε πραγματοποιηθεί στην Παιανία, με θέμα: «Διαβήτης. Μπορούμε να ζήσουμε Καλύτερα», όπου πραγματοποιήθηκε με υψηλό ποσοστό συμμετοχής κοινού.

Επίσης, η συμμετοχή της, στο πρόγραμμα ¨Σκέψου διατροφή¨ στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, ως προσκεκλημένη μιλώντας για τη ¨Σημασία του πρωινού, στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας¨, καθώς και σε πολλές άλλες αντίστοιχες επιστημονικές ενημερώσεις, όπως η συμμετοχή της ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, σε έρευνα που αφορά την παιδική παχυσαρκία το χρονική περίοδο 2010.

Πρόσφατα απέκτησε Εξειδίκευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.

Αρθρογραφεί αρκετά συχνά, στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ενώ παράλληλα, εργάζεται στο προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο, επί της οδού Σωτηρίου Απ. Χούντα 5Β, στην Παιανία, όπου διατηρεί, από τον Ιανουάριο του 2007.

 

Άρθρα της Τίνα Αντωνίου

 

Φόρμα Επαφής