Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυζήθρα με μέλι και ταχίνι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αθλητικές

 

myzithra-me-meli-kai-taxini

Εκτέλεση

Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.
 
Η μυζήθρα είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) σύμφωνα με του κανονισμούς της ΕΕ και παράγεται κυρίως στην Κρήτη.
 Υλικά για 1 μερίδα:
  • 90 γρ. μυζήθρα ανάλατη (ανθότυρος φρέσκος)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ½  χούφτα καρύδια
  • ½ κουταλάκι σουσάμι καβουρδισμένο
Η μυζήθρα είναι ένα παραδοσιακό είδος Ελληνικού τυριού, το οποίο παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα και τυρόγαλο σε αναλογία 7 προς 3 συνήθως. Στην Ελλάδα παρασκευάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια κι ενδεχομένως να πρόκειται για το τυρί από το οποίο προήλθαν όλα τα τυριά τυρογάλακτος.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
123 γρ.
Ενέργεια 375 kcal
Πρωτεΐνες 15 γρ.
Υδατάνθρακες 13 γρ.
Λιπαρά 30 γρ.
Χοληστερίνη 42 mg
Νάτριο 177 mg
myDiatrofi8
Δημήτρης Μανελάκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Μανελάκης