Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπισκότα κανέλας αφράτα στροβιλιστά

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλουράκια

 

biskota-kanelas-afrata-strovilista

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει θρυμματισμένα κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε το μέλι ή το σφένδαμο και το χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια "μπάλα".
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, τις απλώνουμε και τις τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Αναμειγνύουμε τη καστανή ζάχαρη, την κανέλα, και τα καρύδια ή τα φουντούκια σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Όταν περάσουν οι 2 ώρες, αφαιρούμε τις ζύμες από την συντήρηση του ψυγείου, απλώνουμε την κάθε μια ξεχωριστά σε μια αλευρωμένη επιφάνια εργασίας, σε μέγεθος 2,5 εκ. πάχος, 25 εκ. πλάτος και 38 εκ. μήκος.
  6. Αλείφουμε την κάθε ζύμη με το ασπράδι αυγού (για να κρατήσει το ρολό). Απλώνουμε από πάνω τη μισή γέμιση στην καθεμία ζύμη και ξεκινάμε να τις τυλίγουμε ρολό σφιχτά από την μια πλευρά στην άλλη. Τυλίγουμε τα δυο ρολά ζύμης με μια πλαστική μεμβράνη και τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξουν καλά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  8. Μόλις κρυώσουν τα ρολά, τα αφαιρούμε από το ψυγείο και τα κόβουμε σε ροδέλες 0,6 εκ. περίπου. Δεν τα κόβουμε πολύ λεπτά γιατί τα μπισκότα θα σπάσουν στο ψήσιμο.
  9. Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαδόκολλα σε απόσταση 3,5 εκ. μεταξύ τους και αλείφουμε την κορυφή κάθε μπισκότου απαλά με ελάχιστο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
  10. Τα ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα μπισκότα και τα κρυώνουμε πάνω σε σχάρα.
  11. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού (γλάσο): Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού μαζί με μια κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  12. Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κορνέ με λεπτή μύτη (Νο 2) με λίγο από το γλάσο, τα διακοσμούμε με την κρέμα τυριού δημιουργώντας γραμμές και τα σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 24 μερίδες:

 

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. (2 ραβδιά) βούτυρο ή μαργαρίνη, τεμαχισμένα σε κύβους
  • ¼ φλιτζ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, συν λίγο περισσότερο για το άλειμμα των μπισκότων
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών χτυπημένα

Για τη γέμιση

  • ¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1½ κουτ. σούπας κανέλα
  • ¼ φλιτζ. καρύδια ή φουντούκια, θρυμματισμένα

Για την κρέμα τυριού (επικάλυψη)

  • ½ φλιτζ. βούτυρο (1 στικ), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. κρέμα τυριού
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Tips: Εάν η κρέμα-γλάσο δεν είναι αρκετά σταθερή, την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσετε να τη δουλέψετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Συνταγή μπισκότα κανέλας αφράτα στροβιλιστά με γλάσο από μέλι και με βούτυρο ή με βιτάμ, για παιδιά και όχι μόνο.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 60 γρ.
Ενέργεια 206 kcal
Πρωτεΐνες 2,1 γρ.
Υδατάνθρακες 20,5 γρ.
Λιπαρά 12,9 γρ.
Χοληστερίνη 36 mg
Νάτριο 125 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ