Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουλουράκια Πασχαλινά

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλουράκια

 

koulourakia-pasxalina

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα η οποία είναι διαλυμένη στο κονιάκ, το γάλα, και έναν έναν τους κρόκους (αυγών) καθώς και ολόκληρο το αυγό, την μαστίχα και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή.
  3. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα σας δημιουργήσει την εντύπωση ότι θέλει κι άλλο αλεύρι, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  5. Πλάθουμε τα ζύμη μας σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Τα ψήνουμε στους 180°C, για 25 με 35 περίπου λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
 Υλικά για 60 τεμάχια:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 ½ κουταλάκι γλ. σόδα
  • 3 κρόκοι και 1 αυγό (ολόκληρο)
  • λίγη μαστίχα (κοπανισμένη)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 400 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Tips: Αλοίφουμε τα κουλουράκια, πριν τα βάλουμε στο φούρνο με δυο τρόπους:
α. είτε με γάλα
β. είτε με κρόκο αυγού και λίγο νερό.

Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά τεμάχιο 40 γρ.
Ενέργεια 132 kcal
Πρωτεΐνες 2,1 γρ.
Υδατάνθρακες 17,5 γρ.
Λιπαρά 6 γρ.
Χοληστερίνη 27 mg
Νάτριο 65 mg
myDiatrofi8
Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τίνα Αντωνίου