Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και την καρύδα. Μόλις γίνουν ένα μείγμα ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι (για να μην λιώσουν και οι σταγόνες).
- Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με κουταλάκι ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής (δεν βγαίνουν σαν ζυμάρι για να πλάθονται-κολλάει στα χέρια) μικρά μπαλάκια ζύμης των 25 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, πάνω-κατω στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα για 12 με 14 λεπτά.
- Μόλις βγουν είναι μαλακά, αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται τέλεια!
Υλικά για 55 cookies:
- 270 γρ. βούτυρο
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. καρύδα τριμμένη
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού (10 γρ.) σόδα
Tips: Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο. Όσο πιο μεγάλα τα κάνετε σε μέγεθος, τόσο πιο μαλακά θα σας βγουν, ενώ αντίθετα όσο μικρότερα τόσο πιο τραγανά και διατηρούνται περισσότερο στο δοχείο. Πρέπει να τα βάλετε αρκετά αραιά μεταξύ τους όχι παραπάνω από 18 μικρά μπισκότα ή 9 μεγάλα σε κάθε λαμαρίνα γιατί απλώνουν. Εύκολη συνταγή για cookies μπισκότα σοκολάτας, χειροποίητα, σπιτικά και νόστιμα!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 25 | γρ. |
Ενέργεια | 80 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 10,2 | γρ. |
Λιπαρά | 4,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 10 | mg |
Νάτριο | 71 | mg |