Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Muffins με μούρα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Διαίτης/Ελαφριά

 

Muffins me moura

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια, σε ένα φλιτζάνι, αναμίξτε τους αλεσμένους σπόρους chia με ½ φλιτζάνι νερό και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματίζει ένα είδος ζελέ.
  4. Σε ένα υψηλής ισχύος μίξερ με το σύρμα, προσθέστε τα λευκά φασόλια, τους χουρμάδες ή τα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια, τη μπανάνα, τις μισές φράουλες, το ζελέ chia, τη βανίλια, το εκχυλίσμα αμυγδάλου και αναμείξτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Μόλις τα ανακατέψτε στο μπλέντερ, προσθέστε και το ξηρό μείγμα αλεύρων και ανακατέψτε ξανά πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τις υπόλοιπες φράουλες και τα μούρα και ανακατέψτε με μια κουτάλα, έτσι ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  7. Βουτυρώστε 12 χάρτινες φόρμες ψησίματος για muffin,  τοποθετήστε το μείγμα σε αυτές και γεμίστε μέχρι τα 2/3 με μια κουτάλα παγωτού.
  8. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά και σερβίρετε τα ζεστά.
 

 


 

 Υλικά για 12 Muffins:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλων
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένους σπόρους Chia
  • 1 ½ φλιτζάνι φασόλια λευκά, στραγγισμένα
  • 10 χουρμάδες ή 20 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 280 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, αποψυγμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα, αποψυγμένα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, αποψυγμένα
Τα muffins είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμάκι και κεκάκι, γίνονται πανεύκολα και μπορούν να είναι είτε γλυκά, είτε αλμυρά!
Όλη η κατηγορία των μούρων και των χυμών τους είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη σημαντική περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονοειδή, πολυφαινόλες) και σε βιταμίνη C.
Το αλεύρι αμυγδάλων περιέχει υψηλά λιπαρά, και επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 60 γρ.
Ενέργεια 176 kcal
Πρωτεΐνες 6 γρ.
Υδατάνθρακες 37 γρ.
Λιπαρά 1 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 4 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ