Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέικ με χαρουπάλευρο και μπανάνα

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Κέικ

 

keik me xaroupalevro kai banana

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε καλά με τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το γάλα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα δυο άλευρα και τη σόδα να αφρατέψουν και να σπάσουν τυχόν σβόλοι.
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια κουτάλα, στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
  4. Ψήνουμε σε παραλληλόγραμμη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη ελαφρώς στους 160 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει υγρό περιμένουμε  5-10 λεπτά ακόμη. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
 Υλικά για 12 μερίδες:
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αλεύρι χαρουπιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 γρ. τρούφα υγείας
Tips: Αν θέλετε να έχει επικάλυψη το κέικ, ο καλύτερος συνδυασμός είναι η καραμέλα γάλακτος ή γλάσο σοκολάτας. Ένα εύκολο κέικ με χαρουπάλευρο (αλεύρι χαρουπιού), ιδιαίτερα νόστιμο και υγιεινό.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 70 γρ.
Ενέργεια 202 kcal
Πρωτεΐνες 3,3 γρ.
Υδατάνθρακες 31,3 γρ.
Λιπαρά 7,1 γρ.
Χοληστερίνη 31,9 mg
Νάτριο 97 mg
myDiatrofi8
Πόπη Σαμπροβαλάκη

Τελευταία άρθρα από τον/την Πόπη Σαμπροβαλάκη