Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλατόπιτα

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου
galatopita1

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη για να βράσουν. Λίγο πριν το βρασμό προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχόμενα το μίγμα μέσα στη κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να "δένει", αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα, και παράλληλα ρίχνουμε (σιγά σιγά) τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς τη κρέμα, καθώς επίσης και το βούτυρο/ή τη μαργαρίνη, για να μην σβολιάσει. Στη συνέχεια, επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς. Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.
  2. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα την επιφάνεια της κρέμας και τοποθετούμε το ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών, για περίπου 1 ώρα.
 Υλικά:
  • 1 λιτρο γάλα πλήρες ή χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 4 αβγά ολόκληρα

Το σιμιγδάλι έχει πλούσια θρεπτική αξία (πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες) και προσδίδει 360 θερμίδες ανά 100γρ. Προσοχή σε άτομα που είναι αλλεργικά στο σιτάρι ή πάσχουν από κοιλιοκάκη εξαιτίας της υψηλής του περιεκτικότητας σε γλουτένη.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 100 γρ.
Ενέργεια 152 kcal
Πρωτεΐνες 5,5 γρ.
Υδατάνθρακες 22,2 γρ.
Λιπαρά 4,9 γρ.
Χοληστερίνη 55 mg
Νάτριο 80 mg
myDiatrofi8
Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τίνα Αντωνίου