Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μους γιαουρτιού με κεράσι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου

 

mous-kerasi1

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα.
  3. Ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα με το γιαούρτι και τα κεράσια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε 2 ποτήρια ή μπολάκια και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Πασπαλίζουμε τη μους με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 2 μερίδες:
  • 1 φλιτζάνι κεράσια
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κουταλιές της σούπας τεμαχισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Ένα εύκολο, γρήγορο, δροσερό και συνάμα οικονομικό γλύκισμα μους γιαουρτιού με κεράσι! Γιατί τα κεράσια δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι επίσης και ωφέλιμα. Είναι από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ευεργετική δράση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 270 γρ.
Ενέργεια 287 kcal
Πρωτεΐνες 16,5 γρ.
Υδατάνθρακες 33 γρ.
Λιπαρά 10 γρ.
Χοληστερίνη 3 mg
Νάτριο 60 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ