Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελέ σοκολάτας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Με σοκολάτα

 

zele-sokolatas

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ για 5 λεπτά με κρύο νερό να μαλακώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη κουβερτούρα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό γάλα μαζί με το αλάτι. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τα φύλλα ζελατίνης.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή σε ατομικά φορμάκια ή αφού κρυώσει σε ωραία ποτήρια, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε λίγη ώρα έξω για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αρκετά το βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες για να πήξει.
  4. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
 
 Υλικά για 8 μερίδες:
  • 115 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
  • 1 φλιτζ. (150 γρ.) κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 2 ½ φλιτζ. (600 γρ.) γάλα 1,5%
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 16 γρ. ζελατίνης (8 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ.)
  • 1 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (για πασπάλισμα)

Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης, για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ένα ταψί με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες ή μπανάνα. Μια νηστίσιμη παραλλαγή είναι να βάλουμε νερό αντί για γάλα.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
125 γρ.
Ενέργεια 277 kcal
Πρωτεΐνες 5,5 γρ.
Υδατάνθρακες 27,3 γρ.
Λιπαρά 16,3 γρ.
Χοληστερίνη 10 mg
Νάτριο 70 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ