Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγωτό παρφέ με safran και coulis βατόμουρου

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Παγωτά/Γρανίτες/Σορμπέ
tumblr lzej3uXdFl1r0nhs9o1 1281

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την νουγκατίνα. Λιώνουμε την γλυκόζη, προσθέτουμε  τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και απλώνουμε σε ένα φύλλο ψησίματος. Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε με ένα robot coupe μέχρι να γίνουν σκόνη και το κρατάμε σε ξηρό μέρος.
  2. Βράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη στους  117°C και δημιουργούμε ένα σιρόπι.  Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το safran σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην μαρέγκα, μετά προσθέτουμε τα φρούτα και τα καβουρδισμένα φιστίκια, αρωματίζουμε με κονιάκ. Τέλος  βάζουμε το μείγμα σε κυκλικές φόρμες για γλυκά και παγώνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
  4. Ετοιμάζουμε το coulis βατόμουρου. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για 4-5’ μετά περνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι.
  5. Τέλος βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο την σκόνη νουγκατίνας  και από πάνω το παρφέ παγωτό ξεφορμάροντας  πολύ προσεχτικά, γαρνίρουμε το πιάτο μας με το coulis βατόμουρου.
Υλικά:
Για το παρφέ:                       
  • 100γρ. μέλι                                      
  • 4 ασπράδια αυγών                      
  • 50ml κρέμα γάλακτος                   
  • 125γρ. ροδάκινο αποξηραμένο
  • 125γρ. φιστίκια καβουρδισμένα
  • 60γρ. σταφίδα μουλιασμένη
  • 25ml κονιάκ
  • 10γρ. safran
Για το coulis  βατόμουρου:
  • 150γρ. γλυκόζη                             
  • 100γρ. ζάχαρη                               
  • 125γρ. αμύγδαλα    
Για το coulis  βατόμουρου:
  • 125γρ. βατόμουρα
  • 10ml κονιάκ
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
 
Η προσθήκη των αυγών βελτιώνει την υφή του παγωτού και δίνει στο παγωτό πιο πλούσια και πιο απαλή γεύση. Επίσης τα αυγά κάνουν το παγωτό πιο ανθεκτικό στο λιώσιμο και βελτιώνουν σημαντικά την ικανότητα ανάδευσης του παγωτού.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 50 γρ.
Ενέργεια 162 kcal
Πρωτεΐνες 3,6 γρ.
Υδατάνθρακες 5,9 γρ.
Λιπαρά 25 γρ.
Χοληστερίνη 1 mg
Νάτριο 13 mg
myDiatrofi8
Μπάμπης Κουντούρης

Τελευταία άρθρα από τον/την Μπάμπης Κουντούρης