Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτικό παγωτό πεπόνι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Παγωτά/Γρανίτες/Σορμπέ

 

spitiko-pagoto-peponi

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε το πεπόνι στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά και αποκτήσει ένα κρεμώδες και απαλό κίτρινο χρώμα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μεταλλικό μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και γίνει σφικτή σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα μέσα στο μείγμα με τους κρόκους αυγών, το ζαχαρούχο γάλα, τη βότκα και στο τέλος τον πουρέ πεπονιού, ανακατεύοντας διαρκώς με το μίξερ χειρός.
  5. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη, καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά.
  6. Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το βάζουμε για 5-6 ώρες στην κατάψυξη να πήξει. Κάθε τόσο ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι παγοκρύσταλλοι.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 18 μερίδες (1,2 λίτρα):

 

  • 250 ml κρέμα γάλακτος χωρίς συντηρητικά
  • 1 γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
  • 500 γρ πεπόνι ζυγισμένο καθαρισμένο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βότκα

Tips: Όσο πιο γλυκό είναι το πεπόνι τόσο πιο νόστιμο γίνεται το παγωτό. Ιδανικό είναι το Πεπόνι Cantaloupe (Κανταλούπα). Συνταγή για σπιτικό παγωτό πεπόνι με 132 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολο με ή χωρίς παγωτομηχανή και με πλούσια γεύση πεπόνι.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 65 γρ.
Ενέργεια 132 kcal
Πρωτεΐνες 2,7 γρ.
Υδατάνθρακες 18,1 γρ.
Λιπαρά 5,4 γρ.
Χοληστερίνη 48 mg
Νάτριο 37 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης