Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσχαράκι με πορτοκάλι, γλυκάνισο και μέλι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρεατικά

 

mosxaraki-me-portokali-glykaniso-kai-meli

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι σε ένα τηγάνι για να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη
  2. Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες μαζί με ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
  3. Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το σφηνάκι βαλσάμικο, περιμένουμε  λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε και το μέλι και το αφήνουμε 2 λεπτά να μελώσει και έπειτα ρίχνουμε το μοσχαράκι, τις ντομάτες κομμένες σε τετραγωνάκια, αλάτι, πιπέρι, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο, ξύλο κανέλας, γλυκάνισο και λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
  4. Το τελευταίο μισάωρο έχουμε κόψει το πορτοκάλι στα τέσσερα και το ρίχνουμε μέσα! Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή με ρύζι βαλσάμικο!
 Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 αστεράκι γλυκάνισο
  • 1 σφηνάκι βαλσάμικο
  • 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Tips: Τσιγαρίζουμε μόνο του το μοσχαράκι έτσι ώστε να το θωρακίσουμε και να είναι πιο ζουμερό!
Ρίχνουμε προς το τέλος το άρωμα για να μην χαθεί το άρωμα του. Συνταγή μοσχαράκι με πορτοκάλι, γλυκάνισο και μέλι. Υπέροχο μελωμένο κρέας για κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 290 γρ.
Ενέργεια 471 kcal
Πρωτεΐνες 49 γρ.
Υδατάνθρακες

14,2

γρ.
Λιπαρά 23,4 γρ.
Χοληστερίνη 191 mg
Νάτριο 645 mg
myDiatrofi8

 

Δημήτρης Γραμματικάκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Γραμματικάκης