Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συκωτάκια με πιλάφι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρεατικά

 

sykotakia-me-pilafi

Εκτέλεση

  1. Καίμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  2. Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε το συκώτι.
  3. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το συκώτι και τα υπόλοιπα εντόσθια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν με το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια (αφού προηγουμένως τα καβουρδίσουμε με λίγο βούτυρο), τις σταφίδες, το μπαχαρικά, το κάστανα ψιλοκομμένα, το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα.
  6. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και αμέσως το ρύζι.
  7. Στην αρχή το βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία και μετά τn χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει γιο 15 λεπτά, ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό.
  8. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα γιο να φουσκώσει το ρύζι.
  9. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 1 συκωταριά αρνίσια 1300 γρ. (αρνίσια πνευμόνια, συκώτι, γλυκάδια, νεφρά και καρδιά)
  • 125 γρ. κρεμμύδι
  • 25 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 25 γρ. κουκουνάρια
  • 25 γρ. κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένα
  • 70 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • ½ λίτρο ζωμό κρέατος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη κανέλα τριμμένη
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Tips: Αντί για αρνίσια συκωταριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συκωτάκια κοτόπουλου. Μπορείτε επίσης σαν πιο υγιεινή επιλογή να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο. Γευστική συνταγή για αρνίσια συκωτάκια με πιλάφι και κουκουνάρι.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 300 γρ.
Ενέργεια 581 kcal
Πρωτεΐνες 51,5 γρ.
Υδατάνθρακες 36,1 γρ.
Λιπαρά 25,6 γρ.
Χοληστερίνη 759 mg
Νάτριο 594 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ