Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρακάς με μοσχαράκι κοκκινιστό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Όσπρια-Λαδερά

 

arakas me mosxaraki

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε ξανά και καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να «δέσει» το μείγμα.
  3. Σερβίρεται με ζεστό πιλάφι Λιβανέζικο. Δείτε τη συνταγή… εδώ

 

 

 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια σε συμπυκνωμένο χυμό
  • 250 γρ. μοσχάρι βρασμένο κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια αρακά και καρότα κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
Αντί τη ντομάτα σε κονσέρβα, μπορούμε να ψιλοκόψουμε σε κύβους 4 μέτριες φρέσκες ντομάτες.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 250 γρ.
Ενέργεια 248 kcal
Πρωτεΐνες 26,5 γρ.
Υδατάνθρακες 17,5 γρ.
Λιπαρά 8 γρ.
Χοληστερίνη 70 mg
Νάτριο 819 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ