Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουκιά ξερά λαδορίγανη

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Όσπρια-Λαδερά

 

koukia-ksera-ladorigani

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε τα κουκιά και τα βάζετε από το βράδυ στο νερό για να μουσκέψουν.
  2. Τα βγάζετε και τα τρίβετε μεταξύ τους και βγάζετε όσο περισσότερα φλούδια μπορείτε. Τα ξεματίζετε δηλαδή βγάζετε με ένα μαχαιράκι το μαύρο «ματάκι» τους. Τα ξεπλένετε ξανά και τα βάζετε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό.
  3. Όταν μισοβράσουν, ρίχνετε το κρεμμύδι, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
  4. Αφήνετε να βράσουν ως ότου μείνουν μόνον με το λάδι. Τα σερβίρετε κρύα.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 250 γρ. κουκιά ξερά
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Tips: Εάν θέλετε μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο μέσα σε πήλινο σκεύος και να τα ψήσετε έως ότου βράσουν καλά και μείνουν μόνο με το λάδι. Να μην καταναλώνονται από άτομα που έχουν έλλειψη του ενζύμου αφυδρογονάση της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G6PD). Μια εύκολη συνταγή για κουκιά ξερά λαδορίγανη βραστά ή στο φούρνο, ιδανικά για νηστεία.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 225 γρ.
Ενέργεια 224 kcal
Πρωτεΐνες 10,7 γρ.
Υδατάνθρακες 24,7 γρ.
Λιπαρά 9,2 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 80 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ