Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλέτο κοτόπουλο αλά ελληνικά

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

fileto-kotopoulo-ala-ellinika

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι γκριλ ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  2. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει καλά. Με προσοχή τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά τους. Κόβουμε ένα κομμάτι λίγο με ένα μαχαίρι και αν στο εσωτερικό του είναι ροζέ, ψήνουμε λίγο ακόμη και ελέγχουμε ξανά, μετά από λίγο.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 ½  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε. 
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 4 (170 γρ. το καθένα) φιλέτα κοτόπουλου
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ½  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ¾  φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 28 γρ. (περίπου 14) ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • ¼  φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

Tips: Για απόλυτα πετυχημένο και νόστιμο φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι ακολουθήστε πιστά τους χρόνους, ώστε να ψηθεί καλά στο εσωτερικό με ασφάλεια, χωρίς να στεγνώσει. Ο χρόνος αυτός είναι μετρημένος για ολόκληρα φιλέτα από στήθος. 

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 265 γρ.
Ενέργεια 386 kcal
Πρωτεΐνες 49,7 γρ.
Υδατάνθρακες 6,7 γρ.
Λιπαρά 16,7 γρ.
Χοληστερίνη 140 mg
Νάτριο 508 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ