Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα με δεντρολίβανο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

kotopoulo-lemonato-stin-katsarola-me-dentrolivano

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε γύρω γύρω τα μπουτάκια με αλατοπίπερο. Σε μια κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε καλά σε ζεματιστό λάδι από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα.
  2. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες. Το σοτάρουμε στο λάδι της κατσαρόλας να μαραθεί. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα.
  3. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε. Στύβουμε το ένα λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον χυμό του, το σαφράν, το δεντρολίβανο και τον ζωμό λαχανικών. Κόβουμε το άλλο λεμόνι στα τέσσερα και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
  4. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • Σαφράν ή κρόκο Κοζάνης, σε στίγματα
  • 250 ml ζωμός λαχανικών
  • ¼ φλιτζ. δεντρολίβανο

Tips: Συνδυάζεται θαυμάσια με ρύζι ή με πατάτες φούρνου. Μπορείτε να το μαγειρέψετε και στο τηγάνι αντί στη κατσαρόλα. Συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα με δεντρολίβανο και σαφράν. Εύκολο με 363 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 220 γρ.
Ενέργεια 363 kcal
Πρωτεΐνες 39,3 γρ.
Υδατάνθρακες 4,5 γρ.
Λιπαρά 20,9 γρ.
Χοληστερίνη 220 mg
Νάτριο 795 mg
myDiatrofi8

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης