Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτόπουλο ρολό με σπανάκι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

kotopoylo rolo

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από το χασάπη να μας ανοίξει τα φιλέτα και να τα χτυπήσει.
  2. Ανοίγουμε σε ένα ταψί μια μεμβράνη πλαστική και κατανέμουμε πάνω του τα φιλέτα ομοιόμορφα. Πασπαλίστε τα φιλέτα με φρέσκο μαύρο πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε πάνω από το κοτόπουλο το τυρί κρέμα με μυρωδικά (χαμηλό σε λιπαρά) και το σπανάκι.
  4. Τυλίγουμε το κοτόπουλο με το μίγμα, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σχηματίζεται το ρολό.
  5. Με τη μεμβράνη που έχει παραμείνει στο ταψί, τυλίγουμε σφιχτά το ρολό και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 περίπου ώρες για να «δέσει» καλύτερα (προαιρετικά).
  6. Αφαιρούμε το ρολό από τη κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τοποθετούμε το ρολό σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και στη συνέχεια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο παχύ είναι το ρολό)
 Υλικά για 5 μερίδες:
  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλου / φιλέτο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά)
  • 150 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

Όταν υπάρχει έτοιμο ρολό κοτόπουλο στην κατάψυξη, υπάρχει πάντα φαγητό στο σπίτι, όχι μόνο για σένα αλλά και για τους φίλους που θα σου προκύψουν ξαφνικά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 300 γρ.
Ενέργεια 323 kcal
Πρωτεΐνες 55 γρ.
Υδατάνθρακες 5 γρ.
Λιπαρά 9 γρ.
Χοληστερίνη 166 mg
Νάτριο 291 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ