Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτόπουλο Σις Ταούκ

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

sis taouk

Εκτέλεση

  1. Κόβουµε το κάθε φιλέτο σε περίπου οχτώ κοµµάτια (κύβους).
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την µαρινάδα.
  3. Προσθέτουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και τα μανιτάρια στη µαρινάδα και τα αφήνουµε για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο χρόνο τα μαρινάρουμε το πιο ζουμερά και γευστικά είναι.. Τα περνάµε σε σουβλάκια και τα ψήνουµε στη σχάρα σε µέτρια φωτιά, για περίπου 12-18 λεπτά το πολύ.
  4. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με χούμους ή πιλάφι και σαλάτα ή τυλίγεται μέσα σε αραβική πίτα προσθέτοντας ψητή ντομάτα.

 

 

 Υλικά για 3 μερίδες:
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 450 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

Για τη µαρινάδα

  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι  στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1 πρέζα ρίγανη
Tips: μόλις βγάλετε το κοτόπουλο από τη σχάρα, τοποθετήστε τα σουβλάκια ή κομμάτια κοτόπουλου σε ένα άδειο ζεστό δοχείο ή κατσαρόλα, κλείστε το καπάκι σφιχτά και αφήστε τα για περίπου 8-10 λεπτά. Ο παγιδευμένος ατμός και η υγρασία μέσα στην κατσαρόλα θα κάνει το κοτόπουλο πολύ ζουμερό. Το Σις Ταούκ είναι πολύ δημοφιλές πιάτο στην Μέση Ανατολή και ειδικά στο Λίβανο. Η ονομασία του προέρχεται από την Τουρκία (Tavuk şiş). Συνταγή κοτόπουλο σισ ταουκ. Ευκολά, πεντανόστιμα Αραβικά, ζουμερά σουβλάκια από κοτόπουλο.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 225 γρ.
Ενέργεια 309 kcal
Πρωτεΐνες 50,6 γρ.
Υδατάνθρακες 3 γρ.
Λιπαρά 10,6 γρ.
Χοληστερίνη 130 mg
Νάτριο 903 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ