Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κολιός στο φούρνο με πατάτες

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ψαρικά

 

kolios-sto-foyrno-me-patates

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τους κολιούς, αφαιρέστε τα εντόσθια και πλυντε τα με άφθονο νερό, αλατίστε τους και βάλτε τους σε ένα πυρίμαχο ταψί μαζί με τις πατάτες.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  3. Στη συνέχεια σβήστε με το κρασί, αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε.
  4. Συμπληρώστε και τη ζάχαρη με το νερό και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
  5. Περιχύστε με τη σάλτσα τους κολιούς και τις πατάτες και ψήστε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄ περίπου και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 8 μερίδες:
  • 3-4 κολιούς (1 κιλό περίπου)
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (χωρίς το μίσχο)
  • 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • λίγο δεντρολίβανο
  • ½  κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 3-4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • αλάτι και πιπέρι

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κολιούς με λούτσους. Την Κυριακή των Βαΐων η παράδοση θέλει να φάμε ψάρι και συγκεκριμένα κολιό.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 280 γρ.
Ενέργεια 289 kcal
Πρωτεΐνες 25,5 γρ.
Υδατάνθρακες 15,8 γρ.
Λιπαρά 13,7 γρ.
Χοληστερίνη 49 mg
Νάτριο 347 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ