Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγκινάρες με γαρίδες

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Θαλασσινά

 

agkinares-me-garides

Εκτέλεση

  1. Κόβετε με ψαλίδι της κουζίνας κάθε αγκινάρα οριζόντια στη μέση για να αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα. Αφαιρείτε και τα εσωτερικά φύλλα και το χνούδι και σχηματίζετε μια κούπα και τις τρίβετε με τα λεμόνια για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες φέτες. Καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές τους και με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε και το εντεράκι της πλάτης. Τα αφήνετε όλα κατά μέρος.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο να σοταριστούν μαζί με το ελαιόλαδο εκτός από 2 κουταλιές που κρατάτε για τις γαρίδες.
  3. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις το μίγμα πάρει βράση, βάζετε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα. Αφήνετε τις αγκινάρες να βράσουν 20 λεπτά και προσθέτετε τα κολοκυθάκια.
  4. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για ακόμα 15 λεπτά περίπου και εν τω μεταξύ σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρετε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο που κρατήσατε.
  5. Προσθέτετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, αφήνετε το φαγητό στη φωτιά 5 με 6 λεπτά ακόμη ώστε να ανακατευθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και σερβίρετε αμέσως.
 
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 6 αγκινάρες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 8 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
  • 4 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Η αγκινάρα, είναι ενα εξαιρετικό λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
330 γρ.
Ενέργεια 359 kcal
Πρωτεΐνες 37,5 γρ.
Υδατάνθρακες 15,1 γρ.
Λιπαρά 16,6 γρ.
Χοληστερίνη 315 mg
Νάτριο 1475 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ