Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαρίδες ψητές στη σχάρα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Θαλασσινά

 

garides psites sti sxara

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις γαρίδες στη σχάρα και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε τις γαρίδες ζεστές σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1 κιλό γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ  
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό  μπούκοβο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Tips: Αν προτιμάτε τις γαρίδες καθαρισμένες, τραβήξτε τα ποδαράκια και αφαιρέστε το κέλυφος, αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι Χαράξτε με κοφτερό μαχαίρι τη ράχη και αφαιρέστε με οδοντογλυφίδα το μαύρο εvτεράκι. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής για το ψήσιμο. Πεντανόστιμες γαρίδες ψητές στη σχάρα με σως.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 195 γρ.
Ενέργεια 357 kcal
Πρωτεΐνες 41 γρ.
Υδατάνθρακες 11 γρ.
Λιπαρά 16,6 γρ.
Χοληστερίνη 379 mg
Νάτριο 1845 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ