Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τις ουρές και τα κεφάλια (και το εντεράκι), τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ.
- Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 2 ώρες.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
- Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάτα τους και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Περνάμε 4 γαρίδες σε κάθε σούβλα βάζοντας ενδιάμεσα 1 κομμάτι πιπεριά ή κρεμμύδι.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια στη σχάρα της κουζίνας ή της ψησταριάς και τα αφήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά (5-6 λεπτά η κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 20 μεγάλες γαρίδες (Νο 2)
- 2-3 κόκκινες πιπεριές
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ ή λεμόνι
- 5 ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες
Tips: Για πιο δυνατή γεύση, βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα από την προηγούμενη ημέρα. Νόστιμη, υγιεινή και εύκολη συνταγή γαρίδες σουβλάκι για νηστεία και όχι μόνο!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 180 | γρ. |
Ενέργεια | 230 | kcal |
Πρωτεΐνες | 27,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6,2 | γρ. |
Λιπαρά | 10,4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 250 | mg |
Νάτριο | 1269 | mg |