Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαρίδες σουβλάκι

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Θαλασσινά

 

garides souvlaki

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τις ουρές και τα κεφάλια (και το εντεράκι), τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ.
  2. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 2 ώρες.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
  4. Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάτα τους και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  5. Περνάμε 4 γαρίδες σε κάθε σούβλα βάζοντας ενδιάμεσα 1 κομμάτι πιπεριά ή κρεμμύδι.
  6. Τοποθετούμε τα σουβλάκια στη σχάρα της κουζίνας ή της ψησταριάς και τα αφήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά (5-6 λεπτά η κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 5 μερίδες:
  • 20 μεγάλες γαρίδες (Νο 2)
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ ή λεμόνι
  • 5 ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες

Tips: Για πιο δυνατή γεύση, βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα από την προηγούμενη ημέρα. Νόστιμη, υγιεινή και εύκολη συνταγή γαρίδες σουβλάκι για νηστεία και όχι μόνο!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 180 γρ.
Ενέργεια 230 kcal
Πρωτεΐνες 27,8 γρ.
Υδατάνθρακες 6,2 γρ.
Λιπαρά 10,4 γρ.
Χοληστερίνη 250 mg
Νάτριο 1269 mg
myDiatrofi8
Πόπη Σαμπροβαλάκη

Τελευταία άρθρα από τον/την Πόπη Σαμπροβαλάκη