Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλαμαράκια με άσπρα φασόλια

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Θαλασσινά

 

kalamarakia-me-aspra-fasolia

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  2. Βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά στο τηγάνι, μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ξίδι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού σε μπολάκια. Κόβουμε τα λεμόνια στα οκτώ και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα πάνω στα καλαμαράκια.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 250 γρ. βρασμένα άσπρα φασόλια
  • 300 γρ. φρέσκα, καθαρισμένα καλαμαράκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άσπρα με κόκκινα φασόλια ή με μαυρομάτικα. Εύκολη συνταγή καλαμαράκια με άσπρα φασόλια και με 214 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 156 γρ.
Ενέργεια 214 kcal
Πρωτεΐνες 16,4 γρ.
Υδατάνθρακες 19,5 γρ.
Λιπαρά 7,9 γρ.
Χοληστερίνη 151 mg
Νάτριο 180 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης