Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρμπονάρα με κοτόπουλο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

karmponara-me-kotopoulo

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
  2. Σε μια ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε νερό, τις στραγγίζουμε και τις χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Προσθέτουμε το ένα μέρος από τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις σκεπάζουμε με τη μισή σάλτσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη μοτσαρέλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C° για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  6. Σερβίρετε ζεστό

 

 

 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 250 γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλου βραστό τεμαχισμένο
  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • ½  φλιτζάνι μανιτάρια τεμαχισμένα
  • ¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη
Για τη σάλτσα
  • 750 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα 1,5% λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • ¼   κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • ¼  κουταλάκι γλυκού πιπέρι λευκό
  • ½  πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Η κρέμα γάλακτος, το αυγό και το μπέικον «βαραίνουν» πολύ την καρμπονάρα, ενώ το βούτυρο είναι απλά περιττό.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλου σε μορφή κύβου, η συνταγή χρειάζεται 1 κύβο και μην πρόσθεσε αλάτι.
Αν επιθυμείτε αντί για 5 κουταλιές της σούπας γάλα και 750 ml ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 260 γρ.
Ενέργεια 372 kcal
Πρωτεΐνες 30,3 γρ.
Υδατάνθρακες 43 γρ.
Λιπαρά 8,7 γρ.
Χοληστερίνη 63 mg
Νάτριο 862 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ