Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος τους – χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσουμε τα εντόσθια τους. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Μουλιάζουμε τα νούντλς σε λίγο καυτό νερό για 10 λεπτά της ώρας ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Βράζουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπορέλαιο, τις γαρίδες, το μπρόκολο και τα νούντλς αφού τα έχουμε σουρώσει.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για 1 λεπτό και αμέσως μετά ρίχνουμε το τριμμένο τζίντζερ και τη σάλτσα σόγιας. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι και το μέλι, ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. κινέζικα νούντλς
- 340 γρ. μέτριες γαρίδες
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 200 γρ. μπρόκολο
- 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Tips: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο φαγητό με κομματάκια στήθος κοτόπουλου, καραβίδες ή και φιλέτο γλώσσας.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 330 | γρ. |
Ενέργεια | 382 | kcal |
Πρωτεΐνες | 23 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 51 | γρ. |
Λιπαρά | 9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 179 | mg |
Νάτριο | 1561 | mg |