Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλιγούρι με ντομάτα και πιπεριά

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

pligoyri me domata kai piperia

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε 5 φλιτζάνια νερό, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το πλιγούρι και το αφήνετε για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώστε να φουσκώσει.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά και μετά τις βάζετε σε νερό με πάγο για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ.
  3. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και τα προσθέτετε στο μπολ μαζί με τις ντομάτες. Προσθέτετε και τις πιπεριές.
  4. Όταν το πλιγούρι φουσκώσει, το στραγγίζετε από το νερό και το βάζετε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 3 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κυβάκια
  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Γαρνιτούρα φέτες λεμονιού

Tips: Μπορείτε αντί για πλιγούρι, να χρησιμοποιήσετε κους-κους. Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Δοκιμάστε τη συνταγή για πλιγούρι με ντομάτα και πιπεριά και θα ενθουσιαστείτε.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 330 γρ.
Ενέργεια 306 kcal
Πρωτεΐνες 8 γρ.
Υδατάνθρακες 47 γρ.
Λιπαρά 9,6 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 134 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ