Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χοντρό μακαρόνι με ντομάτες και αγκινάρες φούρνου

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

xontro makaroni

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το χοντρό μακαρόνι για 10-11 λεπτά.
  2. Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολιτικό τηγάνι και σοτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τις αγκινάρες.
  4. Στρώνουμε τις φέτες από τις ντομάτες και τις σοταρισμένες αγκινάρες σε ένα ταψί, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 °C, στον αέρα, για 25 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια, στην κατσαρόλα όπου βράσαμε το χοντρό μακαρόνι, σοτάρουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα και τα βρασμένα ζυμαρικά, καθώς και τις ψημενες ντομάτες και αγκινάρες.
  8. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί regato.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 500 γρ. χοντρό μακαρόνι
  • 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τυρί regato light τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 20 ελιές
  • Αλάτι
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας

Tips: Αντί για regato light μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο κεφαλοτύρι με χαμηλά λιπαρά ή ξερή μυζήθρα. Μια απολαυστική συνταγή με χοντρό μακαρόνι και λαχανικά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 330 γρ.
Ενέργεια 488 kcal
Πρωτεΐνες 15,1 γρ.
Υδατάνθρακες 73,6 γρ.
Λιπαρά 14,8 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 345 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ