Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατατοσαλάτα χωριάτικη με γιαούρτι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

patatosalata-xoriatiki-me-giaoyrti

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε για περίπου 25 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει να γίνουν αλ ντέντε. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβουμε το τυρί φέτα σε κύβους.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί φέτα, την κάππαρη, τις ελιές και όλα τα μυρωδικά, εκτός από τον άνηθο.
  3. Για το ντρέσινγκ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνηθο και τη μουστάρδα, χτυπώντας το ντρέσινγκ να γίνει πηχτό σαν κρέμα.
  4. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα ανακατεύοντας τις πατάτες να σκεπαστούν καλά με το ντρέσινγκ.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 500 γρ. πατάτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 80 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Tips: Αν σας αρέσει η μαγιονέζα στην πατατοσαλάτα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το ελαιόλαδο και να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα στο ντρέσινγκ. Επίσης θα πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν καλά. Εύκολη συνταγή πατατοσαλάτα χωριάτικη με γιαούρτι, ελιές, κάπαρη, φέτα και δυόσμο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 240 γρ.
Ενέργεια 442 kcal
Πρωτεΐνες 11 γρ.
Υδατάνθρακες 27,5 γρ.
Λιπαρά 32 γρ.
Χοληστερίνη 25 mg
Νάτριο 499 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης