Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα καρπούζι με φέτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

salata-karpoyzi-me-feta

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε κύβους.
  2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και κατόπιν το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καρπούζι και το δυόσμο και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους ή τριμμένη και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • ½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια ή λάιμ
  • 4 φλιτζάνια καρπούζι
  • 10 ελιές καλαμών
  • ½  φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Λίγο αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • 120 γρ. τυρί φέτα

Tips: Για ένα απλό καλοκαιρινό ελαφρύ μεζεδάκι, μπορείτε να κόψετε το καρπούζι και τη φέτα σε κύβους και να τα ενώσετε με μερικές οδοντογλυφίδες πριν το προσφέρετε στους φίλους σας. Η συγκεκριμένη σαλάτα πρέπει να σερβίρετε αμέσως.
Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται παράξενος ο συνδυασμός καρπουζιού με τη φέτα σε σαλάτα, αλλά δοκιμάστε το και θα δείτε. Αυτός ο συνδυασμός γλυκού-αλμυρού ταιριάζει απόλυτα και θα σας ικανοποιήσει τόσο γευστικά που θα γίνει η καλύτερη καλοκαιρινή σας σαλάτα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 240 γρ.
Ενέργεια 219 kcal
Πρωτεΐνες 6,5 γρ.
Υδατάνθρακες 14,5 γρ.
Λιπαρά 15 γρ.
Χοληστερίνη 20 mg
Νάτριο 375 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ