Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα του Καίσαρα με αντζούγιες

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

salata kaisara me antzoygies

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τη σαλάτα, την πλένουμε, τη σκουπίζουμε και κόβουμε τα μεγαλύτερα φύλλα σε μικρά κομμάτια.
  2. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κύβους.
  3. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε τα κομμάτια του ψωμιού μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινα κρουτόν. Αφήνουμε τα κρουτόν να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στο μίξερ με τα φιλέτα αντσούγιας, το αυγό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη γούστερ σως.
  5. Ανοίγουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή του ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι λίγο­ λίγο, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές ντρέσινγκ. Νοστιμίζουμε το ντρέσινγκ με αλάτι και πιπέρι.
  6. Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με κρουτόν και φλούδες παρμεζάνας.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 2 μαρούλια ρομάνα
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φιλέτα αντσούγιας
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. γλυκού γούστερ σως
  • 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοκομμένη

Tips: Προσοχή στο αλάτι: οι παστές αντσούγιες, αν και ξαλμυρισμένες, παραμένουν αρκετά αλμυρές. Η αυθεντική συνταγή σαλάτα του καίσαρα (caesars) με αντζούγιες.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 200 γρ.
Ενέργεια 562 kcal
Πρωτεΐνες 19,2 γρ.
Υδατάνθρακες 16,7 γρ.
Λιπαρά 46,5 γρ.
Χοληστερίνη 101 mg
Νάτριο 810 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ