Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα του Καίσαρα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

salata-tou-kaisara

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε, τα τινάζουμε να στραγγίσουν και κομματιάζουμε τα μεγαλύτερα φύλλα.
  2. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το χοντοκόβουμε και το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τις αντζούγιες, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη γούστερ σος.
  3. Ρυθμίζουμε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια καρυκεύουμε το ντρέσινγκ με αλάτι και πιπέρι.
  4. Τοποθετούμε τη σαλάτα μέσα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με το ντρεσινγκ.
  5. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με τα κρουτόν, 2-3 αντζούγιες (προαιρετικά) και με την τριμμένη παρμεζάνα.
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 2 μαρούλια Ρομάνα
  • 4 κ.σ. κρουτόν
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλετάκια αντζούγιας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. γουστερ σος (θα τη βρείτε κοντά στη σόγια σος)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής βρίσκεται στη γεύση, που προσδίδουν οι αντζούγιες στη σάλτσα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν μαριναρισμένες αντζούγιες, συνήθως ως φιλέτα σε χοντρό αλάτι ή σπορέλαιο. Η δυνατή τους γεύση μετριάζεται, όταν τοποθετηθούν για λίγο σε γάλα ή σε χλιαρό νερό. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε για γαρνιτούρα στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 145 γρ.
Ενέργεια 342 kcal
Πρωτεΐνες 16,7 γρ.
Υδατάνθρακες 19,2 γρ.
Λιπαρά 22 γρ.
Χοληστερίνη 29 mg
Νάτριο 933 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ