Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπανακοσαλάτα με μπέικον

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες
spanakosalata-me-beikon1

Εκτέλεση

  1. Ξεδιαλέγουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.  
  2. Τηγανίσουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικο τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε το τηγάνι απ΄ τη φωτιά.
  4. Στο καυτό μείγμα προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  5. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και τη σερβίρουμε ζεστή.
Υλικά για 4 μερίδες:
  • 250 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 φέτες μπεικον
  • 4 κ.σ. λευκο κρασόξυδο
  • 3 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1⁄4  κ.γλ. αλάτι
  • 1⁄8  κ.γλ. πιπέρι

Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τρώγεται μαγειρεμένo, γίνεται διάφορες πίτες (σπανακόπιτα) ή ακόμα τρώγεται και ωμό σε διάφορες σαλάτες. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη και άλατα ιωδίου .
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 100 γρ.
Ενέργεια 283 kcal
Πρωτεΐνες 1,9 γρ.
Υδατάνθρακες 6,2 γρ.
Λιπαρά 28 γρ.
Χοληστερίνη 27 mg
Νάτριο 58 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ