Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χταπόδι σαλάτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

xtapodi salata

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε κλειστό καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει και το κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 50 ml λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο

Tips: Σερβίρετε τη σαλάτα με βραστές πατάτες ή πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας. Ο μαραθόσπορος θα βγάλει περισσότερα αρώματα αν τον χτυπήσετε λίγο στο γουδί. Εύκολη συνταγή για χταπόδι σαλάτα (χταποδοσαλάτα)

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 220 γρ.
Ενέργεια 356 kcal
Πρωτεΐνες 25 γρ.
Υδατάνθρακες 5,6 γρ.
Λιπαρά 26 γρ.
Χοληστερίνη 80 mg
Νάτριο 501 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ