Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλτσα πέστο

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Σάλτσες / Μαρινάδες
Pesto

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα τυριά, προσθέτετε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο στο μπλέντερ, μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως.
  2. Καθώς τα πολτοποιείτε προσθέτετε λίγο- λίγο  ελαιόλαδο, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Αδειάζετε το μίγμα, σε ένα μπολ προεθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε απαλά.

 

Πέστο ρόκας με μαλακό κατσικίσιο τυρί:
Αντκαταστείστε τα τυριά με 120 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, και χρησιμοποιείστε ρόκα αντί για βασιλικό.

 

 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 30 γρ. πεκορίνο ρομάνο
  • 60 γρ. φρέσκος βασιλικός
  • 40 γρ. καρβουνιασμένο κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ιδανικά, για να φτιάξουμε το τέλειο πέστο πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ. Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο. Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 75 γρ.
Ενέργεια 373 kcal
Πρωτεΐνες 6,9 γρ.
Υδατάνθρακες 2,2 γρ.
Λιπαρά 38,5 γρ.
Χοληστερίνη 12 mg
Νάτριο 200 mg
myDiatrofi8
Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τίνα Αντωνίου