Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τοστ με μοτσαρέλα και ντομάτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σάντουιτς-τοστ

 

tost-me-motsarela-kai-domata

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε την κάθε φέτα ψωμί μόνο από τη μία πλευρά και τις αναποδογυρίζετε.
  2. Μοιράζετε στις δύο φέτες το βασιλικό, εκτός από 1 φυλλαράκι, την παρμεζάνα και την ντομάτα. έτσι ώστε να αλληλεπικαλύπτονται.
  3. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξίδι. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλα και το τελευταίο φύλλο βασιλικού.
  4. Σκεπάζετε με τις άλλες φέτες ψωμί για τοστ με τη βουτυρωμένη πλευρά πάντα προς τα έξω.
  5. Σκορπίζετε από πάνω τα αποξεραμένα μυρωδικά και ψήνετε τα τοστ στην τοστιέρα 3 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν αρκετά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 2 μερίδες:

 

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ ολικής άλεσης
  • 2 κουταλάκια βούτυρο, που έχει μαλακώσει
  • 6 φυλλαράκια βασιλικού
  • 8 πολύ λεπτές φέτες παρμεζάνα (15 γρ.)
  • 6 λεπτές φέτες ντομάτας
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι βαλσάμικο ξίδι
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • 2 κοφτά κουταλάκια αποξεραμένα μυρωδικά (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips: Αν θέλετε απλώνετε μια γεμάτη κουταλιά σάλτσα με ντοματίνια σε κάθε φέτα ψωμιού προτού τοποθετήσετε τα υλικά της γέμισης. Στην περίπτωση αυτή αφαιρείτε 1 φυλλαράκι βασιλικού και δε χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο και το ξίδι της συνταγής. Μια συνταγή τοστ με μοτσαρέλα και ντομάτα για σνακ ή κυρίως γεύμα, που θα λατρέψετε.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 200 γρ.
Ενέργεια 529 kcal
Πρωτεΐνες 32 γρ.
Υδατάνθρακες 29,3 γρ.
Λιπαρά 31,6 γρ.
Χοληστερίνη 77 mg
Νάτριο 1393 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης